tirsdag den 23. januar 2018

Dom i retssagen, hvor en 32 årig får gjort rent bord i Retten i Sønderborg.




RETSSAG: Med en times forsinkelse kom retssagen imod den 32 årige fra Vojens området i gang. Det var anklageren, der kom fra Århus området, som sad fast i en bilkø på Motorvejen,  på grund af en  trafikulykke med en lastbil.   

Anklager og forsvarer var blevet enige om ikke at afhøre flere vidner og gik straks til proceduren da retsmødet blev  genåbnet. I proceduren  krævede  anklageren ikke under 12 mdr.  fængsel. Fakendelse af førerretten i 10 år, sam et bøde på 15.000 kroner.   

Straf sammensætningen kom fra det, den anklagede havde tilstået vedr. hæleri m.m. Dertil  indbruddet som han ikke ville erkende selvom DNA´et fra ham var fundet på en lommelygte i en varebil, som man havde forsøgt at stjæle. Og tyvekosterne blev senere fundet på den tiltaltes adresse. Bøden  var for at have kørt på en motorcykel, som var stjålet, og han havde ingen førerbevis. 

Forsvarer advokat Peter Hviid, advokatfirma HVIID & FREDERIKSEN i Vinderup ved  Holstebro krævede frifindelse for indbruddet og tyveriet  hos tømrer og snedkermesteren, da der kun var et flytbart DNA spor, og der ikke var blevet fundet DNA andre steder på ejendommen. Han plæderede for ikke over  6 mdr. fængsel, så den anklagede havde mulighed for at afsone med fodlænke, da han for tiden var i et behandlingsforløb. Og bad om så lille en bøde som muligt.


Dommen lød på:
8 mdr. fængsel,  samt frakendelse  retten til generhvervelse af førerbevis i 10 år. Og en bøde på 15.000 og samt betaling af sagens del omkostninger.

Den tiltalte blev ikke dømt for indbruddet hos tømrer og snedkermesteren, men for hæleri. Da DNA sporet befandt sig på en flytbar genstand og der ikke var andre spor på ejendommen fra den tiltalte.  Han blev ligeledes frikendt  for overtrædelse af kniv loven, da bevisbyrden ikke var løftet af anklagemyndigheden. 

Forsvarer Per Hviid udbad på sin klients vegne betænkningstid  med hensyn til at modtage dommen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar