onsdag den 25. oktober 2017

Thi kendes for ret: Tiltalte Peder Damgaard frifindes.





GRÅSTEN: Tiltalte frikendes! Sluttede dommeren Ulla From Petersen, en lang formiddag i retten i Sønderborg. Begrundelsen for frikendelsen for mandatsvig, var manglende  løft af bevisbyrden fra anklagemyndighedens  side,  for at  den tidligere direktør i Gråsten Andelsboligforening ved   bevidst handling/ med fortsæt, havde beriget sig på boligforenings bekostning.  Frikendelsen skete med  samtlige tre dommer ( 1 dommer og 2 domsmænd) stemmer.

Det var en lettet boligdirektør, som forlod retsal 1, i   Sønderborg

Startbesvær:
Tilhører, anklagede, og anklager samt forsvarer var på plads i retsalen, men  Retten havde dog besvær med at komme i gang (25.10)onsdag , klokken 9:00. Først så manglede  den  ene domsmand, siden ville dommerens computer ikke  markeret, så lidt forsinket med viseren nærmere  de 10,  kunne det sidst vidne i sagen , medarbejderen  fra Gråsten Andelsboligforening afgive forklaring. Hun kunne bekræfte  de tal som lå til grund for  beløbet 54.112 kroner, der var blevet for meget udbetalt til boligdirektøren (hvilket heller ikke var bestridt af forsvareren for den anklagede)i  perioden  maj 2013 til april 2016. Hun var dog først  blevet ansat maj  2015 og havde derfor ikke selv foretaget nogen lønregulering hverken for direktøren eller de andre ansatte indtil direktørens  afgang i april måned. 

 Anklager Sofie Arenfeldt fra SSP, gennemgik derefter de faktuelle dokumenter i sagen, med kommentarer fra både forsvarer Kjeld Christensen, Sønderborg og dommeren, der var ikke uenighed imellem parterne på væsentlige punkter i dette materiale.
Efter denne gennemgang var der procedure først fra anklager og senere  af forsvareren. Som præciserede hvad han mente  retten skulle tage stilling til. Og her drejede det sig om det var bevist  og det var med fortsæt der var sket en berigelse. Og  heri var anklageren Sofie Arenfeldt ikke uenig. 

Domsmandsretten  trak sig tilbage for at  voterer, sagen ved  11 tiden, og godt tre kvarter senere kom dommerne  tilbage til salen hvor dommeren forkyndte:  Tiltalte frikendes.
Dommen kan indenfor de næste 14. dage ankes af anklagemyndigheden, hvilket dog vil være tvivlsomt, med en så klar afgørelse 3:0

Med denne klare  retsafgørelse, tilsidesatte retten vægten af, vidneudsagnene  fra medarbejderne på  kontoret i Gråsten Andelsboligforening,  samt udsagnet fra den afdøde bogholders mand hvor  man havde forklaret at at have overhørt boligdirektørens ordrer  til  den afdøde bogholder om at forhøje boligdirektørens løn efter HK tarif og ikke efter  lønramme 49  og lod hermed tvivlen komme den anklagede til gode.

Interesserede, som ønskede at overvære retssagen, kunne ikke som det er normal kutyme finde dato og klokkeslæt på Retten i Sønderborgs Hjemmeside, da der ikke var lagt straffesager ud for uge 43. Men på trods af denne  mangel, blev det alligevel  nødvendig at flytte  retshandlingen også denne gang,   nu fra sal 3 til sal 1, da  der kom flere tilhører en der var plads til i den langt  mindre sal 3. De fleste tilhører, havde synligt tilknytning til anklagede og boligforeningen. 


Gråsten småt Nyt har forespurgt retten i Sønderborg, hvorfor retslisten ikke var lagt ud på hjemmesiden  vedr. straffesager iuge 43, og har fået følgende svar af retsassistent  Jill Nygaard Schmidt Jensen

”Retslisten for uge 43 blev opdateret den 23. oktober 2017 om formiddagen. Grunden til den sene opdatering af hjemmesiden var pga. ferie samt sygdom.  
Hvorfor retslisten ikke fremgår af hjemmesiden nu er mig en gåde.”




Relateret artikel, 1 del af retssagen den 21.6.2017: http://graasten-nyt.blogspot.dk/2017/06/retten-er-sat-retten-udsat-for.html

Apendix:

Boligdirektøren blev ikke afskediget af boligforeningen på grund af udbetalingen af for meget løn til sig selv, men på grund af regnskabsresultatet med underskud samt påstået dårlig kemi/ stemning omkring personale og ledelse i boligforeningen. Problematikken omkring lønnen kom først frem efter han var blev afskediget, ved et ekstraordinært kasseeftersyn efterfølgende, som fik bestyrelsen til at foretage en anmeldelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar